ARA

Beğendiklerim

Sepetim

Satın Al

İndirim : 0 ₺

Toplam : 0 ₺

Yayınlanma Tarihi 26.12.2022 Saat Bilgileri

Kol Saati Nasıl Ayarlanır?

Estetik ve şık tasarıma sahip saatleri en verimli şekilde kullanmak için bazı ayarlarını ideal şekilde yapmak gerekir. Kol saati ayarlama hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen kullanıcılar, genellikle daha kompleks özellikler barındıran saatlere sahiptir. Hatalı ayarlamalar kullanım açısından güçlükler yaratacağı gibi günlük yaşamınızı da zorlaştırır. Yanlış ayarlanmış bir saat randevularınıza veya toplantılarınıza geç kalmanıza sebep olabilir. Hatasız bir saat taşımak aynı zamanda dikkatli ve özenli olduğunuzu da gösterir. Dijital ve analog saatlerde ayarlama düzeneği birbirinden farklıdır. Dijital saatlerde bu iş biraz daha kolayken analog saatlerde hassasiyet biraz daha öne çıkar.

Dijital Kol Saati Nasıl Ayarlanır?

Dijital Kol Saati Nasıl Ayarlanır?

Dijital kol saati ayarlama için köşelerinde butonlar barındırır. Ayrıca bir gösterge ekranına sahiptir. Saat ve tarih, ışık ile ekrana yansıtılır. İster 12 isterseniz de 24 saat dilimine göre ayarlama yapmanız mümkündür. Her dijital saat ayarlama tekniği açısından birbirinden farklıdır. Fakat herhangi bir modelde yer alan butonlara basarak veya basılı tutarak düzenlemeler arasında geçiş yapabilirsiniz. Butonların hemen yakınında genellikle işlevleri yazılıdır. Genellikle butonlara atanan en temel işlevler şu şekildedir:

  • Reset: Saatin ayarlarını sıfırlamak veya ayarlanan mevcut ayarı onaylayarak diğerine geçmeye yarar.
  • Light: Işığın olmadığı alanlarda bu tuşa basarak saatin kaç olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.
  • Mode: Saat modları arasında geçiş yaparak güncellemek istediğiniz bilgiyi ekrana yansıtabilirsiniz.
  • Start: Saat içerisindeki rakamları değiştirerek güncellemenize yardımcı olur.

Bu butonların bazı saat modellerinde ekstra fonksiyonları olabilir. Kısa bir incelemeyle kolaylıkla gerekli fonksiyonları bulabilirsiniz. Ayrıca butona basılı tutarak değiştirmek istediğiniz ayarın yanıp sönmesini sağlayabilirsiniz. Ardından diğer butonlar aracılığıyla ekrandaki rakamları sırasıyla değiştirebilirsiniz.

Analog Kol Saati Nasıl Ayarlanır?

Analog Kol Saati Nasıl Ayarlanır?

Analog saat ayarlama, sağ kısıma yerleştirilen kurma kolları aracılığıyla olur. Bazı modellerde tek bir kurma kolu yer alır. Bu kol, yelkovanı hareket ettirir. Yelkovan hareket ettikçe akrep de onu takip eder. İstediğiniz ayarlamayı yaptığınızda düğmeyi bırakarak kullanıma devam edebilirsiniz. Bazı modellerde ise düğmeyi kendinize çekerek hem akrebi hem de yelkovanı ayrı ayrı şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca düğmeler birden fazla kademeden oluşabilir. Bu kademeler saat üzerindeki diğer fonksiyonları ayarlamak için kullanılır. Çoklu kademeye sahip birden fazla kurma kolu da bulunabilir.

Saatlerde Tarih ve Takvim Ayarlama

Saatte takvim ayarlama bazı modellerde komplike olabileceği için aksamların bozulmaması adına özenle yapılmalıdır. Tarihi istediğiniz zamana getirmek için sağ kısımda yer alan kurma kolunu kendinize çekmelisiniz. Ardından kurma kolunu saat yönünde döndürerek akrep ve yelkovanı hareket ettirebilirsiniz. Akrep 24 saatlik zaman dilimini tamamladığında tarih göstergesi de ertesi gün olacak şekilde değişir. Burada unutulmaması gereken nokta kol saatlerinin 12 saatlik zaman dilimini göstermesidir. Bu nedenle günün değişmesi için akrebin iki tur atması gerekir.

Birçok modelde tarih ve gün ismi aynı pencere içerisinde gösterilir. Tarihi değiştirdiğinizde otomatik olarak günü de güncellemiş olursunuz. Ayrıca analog saatlerde takvim mekanizması, aylık veya yıllık şekilde üretilmiş olabilir. Eğer aylık takvimi olan bir saate sahipseniz manuel olarak ayarlamayı her ay yapmalısınız.

Dijital saatlerde tarih ayarlaması üzerindeki butonlar aracılığıyla yapılır. Çoğu modelde tarih ayarına geçmek için reset tuşu kullanılır. Daha sonra start tuşu kullanılarak istediğiniz tarihi ayarlayana kadar günler arasında geçiş yapabilirsiniz. Takvim ayarı için yine aynı şekilde reset tuşuyla takvim alanına atlayabilir ve start tuşuyla haftanın gününü güncelleyebilirsiniz. Mevcut ayarları sabitleyebilmek için son olarak mode tuşu kullanılabilir. Böylelikle tarih ve takvim hızlı bir şekilde ayarlanabilir. Yine de birçok model kendine özgü fonksiyonlara sahip olduğu için kullanım kılavuzunu dikkatlice okumalısınız. Akıllı saat ayarlama için de dokunmatik ekranı kullanarak takvim ve tarih alanına geçiş yapabilirsiniz.

Saatin İçindeki Göstergeler Nasıl Ayarlanır?

Saat içerisinde birçok gösterge olabilir. Bu göstergelerden en iyi şekilde yararlanmak için ayarlarının yapılmış olması gerekir. Kronograf, tarih, gün, bluetooth, aydınlatma, dünya saatleri, takometre, ay durum göstergesi, derinlik ölçer ve GPS gibi birçok gösterge bulunur. Her birini ayarlamak için farklı manuel müdahaleler gerekir. Bu ayarlardan bazılarını yapabilmeniz için dikkat etmeniz gereken unsurlar şunlardır:

  • Kronograf: Yarış gibi etkinlikler için kullanılır. İbreleri sıfırlamak için kurma kolunu bir veya iki kez çekerek göstergeye geçip geçmediğini kontrol edebilirsiniz. Ardından diğer kurma kollarına basılı tutarak veya tek tek basarak ibreleri düz bir şekle getirebilirsiniz.
  • Bluetooth: Akıllı telefonunuza saat markanızla uyumlu uygulamayı indirerek ve saatteki bluetooth özelliğini aktif ederek birbirine bağlayabilirsiniz.
  • Alarm: Analog saatlerde kurma kolunu alarm kadranını aktif edene kadar çekmelisiniz. Ardından diğer kurma kolunu kullanarak alarmı istediğiniz zamana ayarlayabilirsiniz. Aktifleştirebileceğiniz kurma kolu modelden modele değişiklik gösterir. Otomatik saat ayarlama için mode butonuna basarak alarm bölümüne geçebilirsiniz.

Saat modelleri ve markaları birbirinden farklı özelliklerle üretilir. Bu nedenle saat ayarlama için gerekli fonksiyonlar aynı olmayabilir. Özellikle lüks analog saatlerde mekanizmalar oldukça detaylıdır. Bir ayar yaparken mekanizmalar birbirine dolanabilir. Bu nedenle kullanım kılavuzundaki detayları mutlaka inceleyebilirsiniz. Siz de kullanım konusunda detaylı bilgiler içeren birbirinden şık kol saatleri için Ersa Saat koleksiyonuna göz atabilirsiniz.

Ana Sayfa

Menü

Sepetim

Profilim