ARA

Beğendiklerim

Sepetim

Satın Al

İndirim : 0 ₺

Toplam : 0 ₺

  • Anasayfa
  • Blog
  • İhtiyacınıza Göre Seçmeniz Gereken Hesap Makinelerini Sizin İçin Derledik!
Yayınlanma Tarihi 07.06.2024 Genel Kültür

2024 Saat Trendleri: Yeni Yılda Tarzınızı Konuşturacak Saat Trendleri

Moda akımlarından etkilenen saat sektöründe, 2024 yılında pek çok yenilik göze çarpıyor. En yeni trendlerle güncellenen saatler, farklı tasarımları ve özellikleri ile öne çıkıyor. Saat markalarının son trendlerden esinlenerek hazırladığı modeller arasında çevre dostu ürünlerden minimalist tasarımlara kadar pek çok model bulmak mümkün oluyor. Teknolojinin gelişimiyle raflarda yer alan akıllı saatler ise giyilebilir teknoloji alanındaki gelişmeleri gözler önüne seriyor. Siz de saat trendleri ve yeniliklerini takip ederek modern çağın gereksinimlerini karşılayan ürünler satın alabilir, aksesuar koleksiyonunuzu genişletebilirsiniz. Peki, 2024 yılının öne çıkan saat tasarımları neler? Trend saatler hakkında fikir edinmek için içeriğimizi okuyabilirsiniz.

2024-Saat-Trendleri-banner

Akıllı Saatlerin Yükselişi

Nesnelerin İnterneti teknolojisinin her geçen gün yaygınlaşması akıllı saatlerin yükselişini hızlandıran etkenler arasında gösteriliyor. Akıllı saatler, artık tekefonlarla ve diğer akıllı bilekliklerle bir arada kullanılarak pek çok farklı özellikten yararlanmayı olanaklı kılıyor. Kullanıcılara zamanı göstermekten çok daha fazlasını vadeden ürünler, fitness ve sağlık takibinden stres seviyesini analiz etmeye kadar birçok faydayı beraberinde getiriyor. Ayrıca akıllı saat modelleri ile telefonunuza gelen bildirimleri yönetmeniz ve arkadaşlarınıza mesaj göndermeniz mümkün oluyor. GPS özelliğine sahip olan gelişmiş modeller, aktivitelerinizi harita üzerinden görüntülemenize ve tüm rotaları takip etmenize imkan tanıyor.

Akıllı saatler özelliklerine ek olarak dış tasarımlarıyla da ilgi uyandırıyor. Dayanıklı Corning Gorilla Glass camla tasarlanan modeller, değiştirilebilir kayış avantajıyla yaratıcı kombinler yapmaya imkan sunuyor. Şık ve zarif tasarım anlayışı ile üretilen modellerin, klasik saatlere yeni alternatif olması öngörülüyor. Yoğun gündelik yaşamda adeta bir kurtarıcı rolü üstlenen modeller, yeni neslin beklentilerini başarılı bir şekilde karşılıyor. Sağlık, fitness ve iletişime ek olarak akıllı saat modellerinin sonraki yıllarda ödeme ve uzaktan kumanda görevlerine sahip olması bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda daha fazla uygulamayla entegre olması tahmin edilen akıllı saatlerin, üst düzey işlevsellik sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca her geçen yıl daha çok üreticinin sektöre girmesiyle akıllı saat fiyatlarının daha ekonomik hale geleceği düşünülüyor.

Vintage ve Retro Modellerin Geri Dönüşü

Son yıllarda saat endüstrisinde, vintage ve retro modellere olan ilgi artmaya devam ediyor. 2024 yılında da yükselen bir ivme kazanması beklenen vintage esintili modeller, kullanıcılarda nostaljik hisler uyandırıyor. Geçmişin ikonik tasarımlarının yeniden moda olmasındaki en önemli sebeplerin başında, Y ve Z kuşağının nostaljiye olan ilgisi gösteriliyor. Eski trendlere ve estetik özelliklere ilgi duyan bu kuşaklar, vintage ve retro modeller satın almayı tercih ediyor. Bunun yanı sıra giderek artan bireysellik ve özgünlük arayışı da retro modelleri trend haline getiriyor. Kullanıcılar, kendilerini ifade ederken sıradanlıktan uzak olma isteği duyuyor. Karakteristik tasarımlara sahip olan vintage ürünler, bu beklentilere iyi şekilde cevap veriyor. Retro modellerin geri dönüşünün altında yatan diğer neden ise sürdürülebilirliğe olan ilgi. Eskiden üretilmiş olan modeller, çevreye duyarlı tüketiciler tarafından daha fazla tercih ediliyor. 2024 trendleri arasında 1960 ve 1970’lerin ruhunu yansıtan geniş kasalar, canlı renkler ve geometrik desenler oldukça gözde. İşlevsel özellikleriyle öne çıkan askeri ve spor saatlere ek olarak ikonik dijital saatler de yeni yorumlarıyla geri dönüyor.

Çevre Dostu Saatler

2024 yılının kadın ve erkek saat trendleri arasında çevre dostu modeller dikkat çekiyor. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu malzeme kavramlarının odak noktası olduğu bu trend, çevreye zarar vermeyen malzeme kullanımını destekliyor. Geri dönüştürülmüş veya sürdürülebilir malzemelerle geliştirilen saatler, çevre bilinci yüksek kişiler tarafından büyük ilgi görüyor. Doğa dostu modellerde; kasa, kayış ve kordon gibi bölümlerde geri dönüştürülmüş plastik ve metal gibi malzemelere yer veriliyor. Bunun yanında kasa ve kayışlarda ahşap, bambu ve mantar gibi sürdürülebilir materyaller bulunabiliyor.

Pil değişim ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefleyen çevre dostu saatler, güneş enerjisi ile çalışan pillerden üretiliyor. Kullanıcıların tercihine göre ürün kayışlarında organik ve vegan malzemeler de kullanılabiliyor. Genellikle minimalist tasarımlara sahip olan modeller, çevreyi korumanın yanı sıra benzersiz ve özgün bir stil anlayışını simgeliyor. Saat markaları, çevre dostu modelleri yerli üretim alanlarında geliştirerek, taşımacılık emisyonlarını ve çevresel zararları azaltmayı planlayarak ürünleri doğa dostu kullanıcılarla buluşturuyor. Çevre dostu modellerin, 2024 yılında modaya uygun ve etik seçimler yapmak isteyenlerin gözdesi olması tahmin ediliyor.

Renkli Kadranlar ve Kordonlar

2024 saat trendleri listesinde renkli kadran ve kordonlar da yer alıyor. Saatlerde renkli detayların hakim olması, farklı renklerle kombinasyon yapma şansını artırıyor. Tekdüzelikten uzak ve özgün seçimler yapmaya imkan sağlayan kadran renk trendinde, yeşilden maviye kadar pek çok renk öne çıkıyor. Doğayı ve sürdürülebilirliği temsil eden zümrüt yeşili, orman yeşili ve hakinin sezonda dikkat çekmesi bekleniyor. Zamansız kullanıma sahip olan lacivert, kobalt mavisi ve turkuaz ise hem erkek hem de kadın modellerinde göze çarpıyor. Feminen ve romantik ruha sahip pudra pembesi, şeftali ve mercan gibi tonlar kadınlar için ilgi çekici seçenekler sunuyor. Lüks ve sofistike kavramlarını bir arada sunan lavanta ve patlıcan moru sezonun cesur renkleri arasına adını yazdırıyor.

2024 yılında kordonlar da renklerin enerjisinden nasibini alıyor. Hayvan desenleri, çiçekler ve geometrik desenlerden oluşan kordonlar saatlere göz alıcı bir görünüm kazandırıyor. Farklı renklerde sunulan deri kordonlar, klasik ve zarif seçimler yapmak isteyenleri bekliyor. Spor ve günlük kullanımda öne çıkan silikon kordonlar, neon renkleri ile enerjik kombinasyonları destekliyor. Askeri görünümlü saatlerde ise renkli NATO kordonlar sıkça kullanılıyor. Kadran ve kordon kombinasyonunda; yeşil kadran ve kahverengi kordon, mavi kadran ve metal bilezikli kordonların en çok tercih edilecek modeller olması bekleniyor. Ayrıca renkli kadran ve kordonlar tüketicilere kişisel kombinler yapma konusunda da sayısız seçenek sunuyor.

Minimalist Tasarımlar

2024 senesinin erkek ve kadın saat trendleri arasında minimalizm esintili modeller de yer alıyor. Karmaşık ve gösterişli modellere alternatif olarak sunulan minimalist tasarımlar, sadeliği ve zarafeti temsil ediyor. Senenin minimal modelleri, sade kadran yapısı ile öne çıkıyor. Sade kadranlar, okunaklı yapısı ile beklentilere yanıt veriyor. İnce kasaların kullanıldığı modeller, rafine görünümü ile yalınlık arayışında olanlara sesleniyor. Az sayıda komplikasyonun bulunduğu ürünlerde sadece gerekli fonksiyonlara yer veriliyor.

Minimal saatlerin renk paleti içerisinde nötr tonlar bulunuyor. Siyah, beyaz, gri ve kahverengi gibi renkler, minimal tasarımlarda en çok tercih edilen seçenekler olarak dikkat çekiyor. Sade ve işlevsel tarzıyla adından söz ettiren yalın modeller, zamansız ve klasik stil anlayışı olanlar için ideal özellikler sunuyor. Minimal ürünler, her kıyafetle kombin yapmaya ve kolay kullanıma imkan tanımasıyla kullanıcılara avantaj sağlıyor. Minimalist modellerin en büyük özelliklerinden biri de unisex kullanıma olanak tanıması. Ürünler hem kadınlar hem de erkekler tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. 2024 yılında trendlerde başrol üstlenmesi beklenen minimalizm akımı modern stillerin eşlikçisi olacağa benziyor.

2024 saat trendleri hem geçmiş hem de gelecekten esintiler taşıyan özellikleri ile farklı kullanıcılara hitap ediyor. Siz de saat alışverişinizde sezonun trendlerini göz önüne alarak farklı saat modelleri seçebilirsiniz. Saat alırken Ersa Saat’in geniş ürün seçkisine göz atarak beğendiğiniz ürünlere avantajlı fırsatlarla sahip olabilirsiniz.

Ana Sayfa

Menü

Sepetim

Profilim